У парку «Інтернаціональний» створять осередок культури вихідного дня

19 Червня 2014 12:44
svyat.kievcity.gov.ua

svyat.kievcity.gov.ua

19 червня 2014 року в Святошинській районній в місті Києві державній адміністрації відбулася нарада з приводу створення в парку «Інтернаціональний» осередку культури вихідного дня, що презентуватиме надбання майстрів декоративно-ужиткового мистецтва з різних регіонів України та творчість народних та аматорських колективів Святошинського району.

Провів нараду перший заступник голови Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Володимир Морозов. Серед присутніх на нараді: начальник управління культури туризму та охорони культурної спадщини Ірина Трусова, начальник відділу з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Ірина Романенко, начальник відділу торгівлі, споживчого ринку та підприємництва Алла Бєлоусова, директор КП УЗН Олена Баженова, начальник відділу експлуатації управління житлово-комунального господарства Ірина Шахрай, завідувач сектору взаємодії з правоохоронними органами та протидії корупції Олександр Вакуленко та представники відділу контролю за благоустроєм.

Ідея створення в Святошинському районі алеї майстрів виникла спонтанно, під час нещодавнього проведення у парку «Інтернаціональний» виставки виробів майстрів та аматорів декоративно-ужиткового мистецтва з Хмельницького, Рівного, Київщини, майстрів-викладачів закладів освіти Святошинського району. Саме тоді одна з майстринь Хмельниччини запропонувала голові Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Олександру Кулику організовувати такі виставки щотижня.

Ідею очільник району підтримав і доручив створити в парку всі умови для організації змістовного культурного дозвілля мешканців району.

Під час наради було обговорено усі деталі підготовки до функціонування культурного осередку вихідного дня.

Начальник управління культури туризму та охорони культурної спадщини Ірина Трусова повідомила про готовність підготувати щотижневі концертні програми за участі творчих колективів району, що проходитимуть паралельно з виставками-продажами витворів майстрів декоративно-ужиткового мистецтва.

Головною особливістю виступів творчих колективів стане їх живе, акустичне або напівакустичне звучання і безпосередня близькість та контакт з глядачем, а під час функціонування виставки-продажу городяни зможуть краще ознайомитись з цікавинками образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва українських майстрів.

Організатори заходу запевняють, що одна виставка змінюватиме іншу, а асортимент суттєво змінюватиметься щотижня.

Не забули оминути увагою і благоустрій парку. Директор КП УЗН Святошинського району Олена Баженова зазначила, оскільки парк «Інтернаціональний» – зелена зона та одне з найулюбленіших місць відпочинку святошинців, необхідно чітко відпрацювати схему розміщення алеї майстрів та міць для виступів творчих колективів, щоб уникнути пошкоджень зелених зон парку та скарг мешканців на відсутність доступу до відпочинку у парку.

Начальник відділу торгівлі, споживчого ринку та підприємництва Алла Бєлоусова додала, що для безперешкодної торгівлі виробами декоративно-ужиткового мистецтва необхідно отримати відповідне погодження від профільного департаменту Київської міської державної адміністрації.

«В Святошинському районі – надзвичайно велика територія можливостей. І якщо взятися за справу з усією відповідальністю впродовж літніх місяців можна реально створити творчу платформу у центрі району, поєднавши в ній різні напрями мистецтва. Змінити культурний простір навколо себе легко, варто тільки цього дуже захотіти. Підґрунтя для реалізації творчого проекту створено, залишилося тільки узгодити деталі. Сподіваюся, що з липня ми й почнемо», – підсумував Володимир Морозов.

Джерело: eveningkiev.com