У секретаріаті Київраді створили антикорупційний підрозділ

25 Червня 2014 12:34

korupcij

Одним з перших кроків теперішньої столичної влади було створення у секретаріаті Київради спеціального підрозділу, що виявлятиме ознаки корупції і слідкуватиме за виконанням рішень Київради.

Про це розповів секретар Київради Олексій Резніков.

За його словами, до цього підрозділу прийдуть абсолютно нові люди, які свіжим поглядом зможуть дати оцінку, де саме закладені підвали для корупції.

“Для того, щоб зменшити об’єми корупції треба позбавити її причин. Над цим ми працюємо вже сьогодні. Одна з найпоширешініших причин, це використання чиновниками службового становища і небажання їх виконувати свої орбов’язки. І змусити їх працювати за законом можна тільки за допомогою “єдиного вікна”. Людина повинна заповнити бланки чи анкети, заплатити за послуги встановлену ціну і за певний встановлений термін отримати відповідь.

Також ми зараз вирішуємо, як зробити засідання сесії Київради доступними для широкої громадськості.  Тобто, щоб люди мали можливість слідкувати за її перебігом не лише по телевізору. Адже прозорість – це теж один з кроків боротьби з корупцією”, – висловив думку секретар Київради Олексій Резніков.

Джерело: Рідний Київ