У столиці триває профілактична операція «Пішохід та пішохідний перехід»

28 Червня 2014 10:45
videoprobki.ua

videoprobki.ua

Тільки у червні за участю пішоходів в Подільському районі міста Києва скоєно 3 ДТП, в яких 2 людини були травмовані.

У місті Києві проходять цільові профілактичні заходи «Пішохід та пішохідний перехід». Більшість нарядів та патрулів Державтоінспекції на даний час максимально наближені до місць концентрації наїздів на пішоходів. Нагляд за рухом транспорту та пішоходів зосереджений також у зонах пішохідних переходів, біля торгівельних центрів, ринків, об’єктів соціального призначення.

Не зважаючи на посилення контролю за діями водіїв на пішохідних переходах, недотримання норм безпеки у місцях пішохідного руху залишається, як і раніше, однією з гострих проблем забезпечення безпеки на міських вулицях та магістралях.

Напруженість у відношеннях водіїв та пішоходів значно підвищується у вечірні години «пік», тому саме у цей час зареєстрована більшість ДТП за участю пішоходів.

Невиконання окремими водіями усіх вимог ПДР, неповажне ставлення до найбільшої групи учасників дорожнього руху – пішоходів, сприяє підтриманню на дорогах постійних конфліктних ситуацій та, як наслідки, сприяє дорожньо-транспортним пригодам.

Державтоінспекція рекомендує водіям бути більш уважними перед пішохідними переходами. Профілактична операція «Пішохід та пішохідний перехід» продовжується до 30 червня 2014 року.

Джерело: eveningkiev.com