У столиці з’явився сад на честь Небесної сотні

17 Червня 2014 17:33

sad-nebesnoi-sotni-1

На місці сміттєзвалища у дворі будинків по вулиці Михайлівській, 24-26 місцеві жителі облаштували місто-сад на честь Героїв Небесної сотні.

Про це пише “Сегодня”.

За даними видання, раніше на заваленому сміттям пустирі жили бездомні і бродячі пси, нині ж з’явилися – справжній город і фруктовий сад, а на паркані – портрети Шевченка.

За словами місцевих жителів, на місці звалища (загальна площа 1,5 га) в часи мера Черновецького хотіли побудувати чергову висотку.

“Сміття не вивозили роками, а сама територія була обгороджена парканом. Але під час кривавих зіткнень, що проходили 18-19 лютого, активісти розібрали паркан на барикади. А ми вирішили облаштувати тут місто-сад в пам’ять про загиблих активістів. На суботнику в березні звідси вивезли кілька вантажівок непотребу”, – розповіла куратор проекту і місцева мешканка Євгенія Кулеба.

Господаря ділянки люди так і не змогли знайти, тому вирішили спершу облаштувати на пустирі сад, а потім вже вирішувати юридичні нюанси. Роблять люди все за свій рахунок.

sad-nebesnoi-sotni-5

Сірий паркан, що огороджує місто-сад, прикрасили плакатами з Тарасом Шевченком в образі Супермена, Елвіса Преслі та навіть у формі інспектора ДАІ з жезлом.

“Це ініціатива наших художників. До нас у двір вже ходять натовпи туристів! Ми плануємо встановлювати тут тимчасові скульптури, вже підготували проект дитячого майданчика – зараз шукаємо спонсора. Хочеться, щоб наш проект став прикладом для киян, як облаштувати свій двір”, – розповіли місцеві жителі.

sad-nebesnoi-sotni-6

У Київській адміністрації пообіцяли захистити сквер.

“Ми переглянемо законність виділення всіх ділянок в Києві, починаючи з 2006 року, коли до влади прийшов Черновецький. Ділянка на Михайлівській, напевно, була продана посередникам, тому й не можна знайти власника. Я особисто буду захищати його від забудови”, – заявив голова КМДА Володимир Бондаренко.