В галереї “Мистецька збірка” пройде виставка українського живопису минулого і сучасності

25 Червня 2014 13:14
newseek.org

newseek.org

Експозиція називається: «Колекція Волошиних». На виставці буде представлено живопис українських художників різних поколінь: від радянських часів і до сучасності.

Глядач побачить зміни в українському мистецтві та світогляді суспільства протягом останніх вісімдесяти років. Організатори відбирали роботи, які втілюють цінності української культури в різні періоди: Андріївська церква і Тарасова гора в 30-ті роки, українське село в 40-ві, свято врожаю в 60-ті, колоритні пейзажі сучасності.

Виставка покаже історію України ХХ-ХХІ століття, написану в картинах. Експозиція також покликана привернути увагу суспільства і переосмислити значення постаті колекціонера в сучасному мистецтві. Проект «Колекція Волошиних» об’єднає класику і сучасність, експеримент і традицію в одній візуальної історії про українське мистецтво.

На виставці будуть показані роботи Т. Голембиієвської, А. Криволапа, П. Лебединця, М. Деяка, М. Журавля, Ф. Гуменюка, Б. Буряка, М. Демця, В. Дейсуна, В. Хворостецького, М. Тимченка, Ф. Захарова, К. Ломикіна, К. Трохименка, А. Коцки та ін.

Відкриття відбудеться 26 червня о 19:00 в галереї «Мистецька збірка» за адресою м. Київ, вул. Терещенківська, 13, вхід в арку, 2-й двір.

Джерело: eveningkiev.com