Вчителі Деснянського району Києва отримали «Український щорічник-2014»

25 Червня 2014 10:57

image (3)В рамках реалізації просвітницького проекту «Твій Шевченко» радник Президента України, засновник Фонду «Рідна країна» Микола Томенко зустрівся з директорами та вчителями шкіл Деснянського району міста Києва. На зустрічі Микола Томенко презентував свої проекти: факсимільне відтворення «Альбому Тараса Шевченка 1845 року», «Український щорічник на 2014 рік» та закладки для книжок із творчістю Великого Кобзаря.70-643

Фонд Миколи Томенка «Рідна країна» у співпраці із громадською організацією «Муніципальна ліга Києва» продовжує реалізацію проекту «Твій Шевченко», за яким кожна школа міста Києва отримає для просвітницької роботи «Український щорічник-2014» та факсимільне відтворення «Альбому Тараса Шевченка 1845 року».

Варто зазначити, що «Український щорічник на 2014 рік» повністю присвячений постаті Великого Українця. «Головна ідея цього видання – прожити у 2014-му році кожен день з Тарасом Шевченком і для України», — наголошує Микола Томенко. Цей своєрідний «Шевченківський щорічник» містить 365 уривків з поетичних і прозових творів, фактів його життя, афоризмів, фрагментів живопису і графіки Тараса Шевченка тощо. Також у щорічнику можна знайти карту перебування Тараса Шевченка в Україні та Росії, місця, де він бував під час заслання, а також найповнішу підбірку його портретів та автопортретів, уривків з листування з друзями, сучасниками тощо.

image (1)

Натомість Альбом малюнків 1845 року – це частина того, що довелося побачити і зафіксувати художнику Київської археографічної комісії Тарасу Шевченку під час його подорожей по містах і селах Київської і Полтавської губерній. Малюнки аквареллю і сепією, зарисовки олівцем та фрагменти фольклорних записів – це те, що зафіксував мистець впродовж кількох місяців своїх мандрівок. Окрім ілюстрацій, «Альбом» містить також науковий коментар, з якого читачі можуть дізнатися про історію та мотивацію тої чи іншої зарисовки, начерків Тараса Шевченка під час його мандрівки Україною 1845 року.
70-647

image ((2)