Військових з 12-того столичного батальйону відправили у зону АТО без захисту і зброї

19 Червня 2014 17:35

batalion

Голова Київської міської державної адміністрації Володимир Бондаренко звернувся до Міністра оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України з проханням відкликати 12-тий батальйон територіальної оборони Києва на місце постійної дислокації.canada goose

Причиною звернення голови КМДА стала реакція родичів військовослужбовців на передислокацію на територію військових дій недоукомплектованого і недоекіпірованого столичного батальйону .  

Володимир Бондаренко поінформував, що, за словами рідних та військовослужбовців, підрозділ в зоні АТО не має зв’язку, засобів захисту та озброєння тощо, що викликає соціальну напругу у військовому колективі та серед рідних.

Очільник КМДА нагадав: батальйон було сформовано у відповідності до нормативних документів та розпоряджень Міністерства оборони України. Особовий склад батальйону складається виключно з військовозобов’язаних мешканців столиці. Він є бойовою одиницею прямого підпорядкування зазначеному міністерству.

Батальйон територіальної оборони формувався для забезпечення охорони столичних мостів, телевеж та інших стратегічних об’єктів від можливих провокацій чи терористичних дій. А залучення фінансової та матеріальної допомоги від спонсорів для батальйону здійснено з власної ініціативи голови КМДА, адже належне фінансування батальйону не здійснювалося.

Володимир Бондаренко підкреслив, що рішення про передислокацію 12-го батальйону територіальної оборони в зону АТО приймалося Міністерством оборони без узгодження із КМДА. Також всі інші рішення про переформатування батальйону належать виключно до компетенції Міністерства оборони. Забезпечення особового складу зброєю та іншими спецзасобами може здійснюватися тільки Міністерством оборони.

Звертаючись до батьків та рідних військовослужбовців батальйону, Володимир Бондаренко запевнив, що столична влада буде робити все від неї залежне та можливе, щоб зберегти життя кожного військового.

Також голова Київської міської державної адміністрації вкотре звертається до громадян, у першу чергу, до політиків та журналістів, з проханням не спекулювати на темі 12-го батальйону територіальної оборони міста Києва, не загострювати і без того складну суспільно-політичну ситуацію, розповсюджуючи неправдиву інформацію у ЗМІ про формування та фінансування батальйону тощо.Canada Goose rea