Володимир Бондаренко сподівається, що його досвід роботи у столиці знадобиться керівництву держави

10 Червня 2014 16:03

Bondarenko

Володимир Бондаренко зібрав сьогодні журналістів, щоб прозвітувати про 90 днів своєї роботи на посаді столичного голови держаждміністрації.

Він почав з того, що якраз на початку його призначення до Києва почали прибувати біженці, які стали власне переселенцями.  Їх треба було забезпечити житлом, роботою, медобслуговуанням і вирішити інші життєві проблеми. І на сьогодні всі, хто приїжджає до Києва тепер вже зі Сходу країни теж знаходять собі тут прихисток.

За словами Бондаренка, він зумів домовитися і з тими, хто зараз залишився на Майдані, а тому розібрали частину барикад та відремонтували частину тротуарів на вулиці Хрещатик.

Щодо будівлі столичної мерії, то 8 з 11 поверхів вже у чудовому стані. Деякі поверхи частково не відремонтовані і один залишився зовсім без ремонту. Основною проблемою, звичайно, були гроші. У бюджеті міста вони не були передбачені, тому доводилося залучати спонсорів і інші організації.

До речі, зараз, за словами голови КМДА, оголошений збір коштів з депутатів Київради на ремонт, проте він сумнівається, що народні обранці захочуть скинутися. А ще треба щонайменше 20-30 мільйонів. Все залежатиме від того, чи повернуть вкрадені люстри, кодиціонери та комп’ютери назад у мерію. За словами Володимира Бондаренка, частина цих речей зараз знаходиться у готелі “Козацький”.

Щодо новоствореного батальйону територіальної оборони  Києва, що озброювали і повністю оснастили також за рахунок благодійників, то сьогодні він вирушає  у східні регіони України. “Зраз там відбувається ротація. І всі хлопці, які пройшли вишкіл, їдуть на війну”, сказав Бондаренко.

На питання журналістів, чи є цей брифінг прощальним, Володимир Бондаренко відповів:

“Я не сказав, що покидаю посаду. Я сказав, що написав заяву Президенту України, щоб він визначився, що мені робити. Куди скаже, туди я і піду. Для мене не буде ніяких проблем дати можливість народнообраному меру формувати свою команду, щоб я там не був якоюсь обузою. Я сподіваюсь, що мій досвід роботи в Києві, бо я вже був головою КМДА у 1993 році, знадобиться і керівництву країни, і керівництву столиці”.

А якщо раптом Володимир Бондаренко залишиться просто пенсіонером, то збирається жити на свою пенсію свою і дружини, що разом становить близько 6,5 тисяч гривень.

Джерело: Рідний Київ