Всі випадки інфекційних захворювань перебувають на особливому контролі

11 Червня 2014 07:13
www.novoselica-rda.cv.ua

www.novoselica-rda.cv.ua

Про це під час прес-конференції в МОЗ України, присвяченій попередженню розпалу інфекційних захворювань та харчових отруєнь в літній період, повідомив начальник Відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Державної санітарно-епідеміологічної служби України Олександр Заїка.

За його словами, з початку цього року було зареєстровано 25 спалахів кишкових захворювань, внаслідок яких постраждало понад 260 осіб, у т. ч. близько 200 дітей, що майже вдвічі більше, ніж за аналогічний період минулого року. Збільшилась кількість спалахів й в організованих дитячих колективах та побуті, кількість спалахів, які пов’язані з реалізацією харчових продуктів в закладах громадського харчування.

Основними причинами цих спалахів Олександр Заїка назвав грубе порушення власниками чи керівниками закладів вимог санітарного законодавства, недотримання працівниками правил особистої гігієни, порушення технології приготування їжі, зберігання харчових продуктів без належного температурного режиму, порушення термінів та порядку проходження періодичних медичних оглядів.

Фахівець Державної санепідемслужби України також повідомив журналістам, що з початку 2014 року серед населення країни всього було зареєстровано понад 3 млн випадків інфекційних хвороб, що у порівнянні з аналогічним періодом минулого року захворюваність у цілому знизилась на 9,5 %. Це, як правило, гострі кишкові інфекційні хвороби зі встановленими та невстановленими збудниками, сальмонельозні інфекції, вірусний гепатит А, кашлюк, збільшилась також кількість завізних випадків малярії.

«У будь-якому разі всі випадки інфекційних захворювань та питання сезонного зростання кількості кишкових інфекцій перебувають на особливому контролі Державної санітарно-епідеміологічної служби та Міністерства охорони здоров’я України для своєчасного та якісного реагування», – запевнив Олександр Заїка.

Джерело: eveningkiev.com