Введення військового стану повинно підтримуватися більшістю мешканців Сходу України – М.Томенко

20 Червня 2014 20:02
fakty.ictv.ua

fakty.ictv.ua

Про це народний депутат України, радник Президента Микола Томенко сказав в ефірі «Каналу 24».

Коментуючи ініціативи Президента стосовно мирного врегулювання конфлікту в Україні та ідею щодо введення військового стану на Сході країни, він зазначив, що світ ще не придумав простих рецептів, як швидко зупинити війну. Тому, на думку Миколи Томенка, необхідно паралельно працювати і над механізмами мирного врегулювання ситуації, і над посиленням антитерористичної операції з можливим введенням військового стану на Сході України.

Водночас він зазначив, що ідея введення військового стану є надзвичайно відповідальною. «Президент повинен вводити військовий стан не з ініціативи партійних діячів чи «активних» депутатів, більшість з яких в армії не служили, а враховуючи підтримку більшості мешканців Донецької та Луганської областей, оскільки за таких обставин українська армія повинна мати союзників серед місцевого населення», – зауважив народний депутат.

Зважаючи на це, на його переконання, зустрічі, які Президент запропонував провести з місцевою владою, громадськими активістами, підприємцями, викладачами Донеччини та Луганщини є надзвичайно важливими, щоб врахувати їхню точку зору щодо пошуку виходу з ситуації, що склалася.

«Коротких і простих шляхів зупинення війни вже немає. Тому всі методи, які забезпечать мир і спокій в Україні загалом і на Сході зокрема, треба використовувати. Бо, як відомо, поганий мир кращий за щоденні смерті наших військовослужбовців», – підсумував Микола Томенко.

Джерело: tomenko.ua