Виші отримають держзамовлення до кінця червня

21 Червня 2014 19:57
uaonline.com.ua

uaonline.com.ua

Процедура розподілу місць державного замовлення між вищими навчальними закладами системи Міністерства освіти і науки може завершитися до кінця наступного тижня. Про це 19 червня повідомила перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун під час брифінгу в Будинку Уряду.Parajumpers Jacka Dam

“Минулого тижня було прийнято постанову Кабінету Міністрів про загальний обсяг державного замовлення. Наразі триває розподіл між університетами. Міністерства, які є виконавцями цього державного замовлення, повинні провести конкурси. І зараз по міністерствах, і у нас в Міносвіти, в Міністерстві охорони здоров’я, в Мінагрополітики, в підпорядкуванні яких є вищі навчальні заклади, створені комісії для розподілу місць держзамовлення, які доведені конкретним міністерствам”, – зазначила Інна Совсун.
“Ми зі свого боку можемо гарантувати, що тільки-но ці комісії завершать процес розподілу місць, це одразу буде оприлюднено на сайті Міністерства освіти і науки”, – зазначила перший заступник міністра.
За її словами, в Міносвіти зараз відбувається процедура розподілу місць.
“Ми плануємо завершити розподіл місць до кінця наступного тижня”, – сказала перший заступник міністра, наголосивши, що інформація про те, скільки осіб і в які вузи будуть зараховувати цьогоріч на місця держзамовлення, одразу ж буде доведена до широкого загалу шляхом оприлюднення на сайті міністерства.
Як відомо, уряд затвердив обсяги державного замовлення на прийом та випуск фахівців з вищою освітою. Для Міністерства освіти і науки обсяг державного замовлення на прийом бакалаврів складає 98,7 тис. осіб; спеціалістів та магістрів – 55,5 тис. та 33 тис. осіб відповідно.Parajumpers Jacka Herr

Джерело: eveningkiev.com