Якщо цвіте липа – на сонячне літо і щедрий медозбір

23 Червня 2014 07:57

lipa

У народі 23-тього червня вшановували Тимофія і вважали, що цей день є важким. Особливо боялися всіляких видінь, адже саме цього дня вони віщували нещастя, зокрема, пожежі від блискавок, засухи, нашестя мишей.

За церковним календарем 23 червня вшановують священномученика Тимофія, святителя Василія, святителя Іоанна, преподобного Силувана, мучеників Олександра і діву Антоніну, преподобного Феофана, святителя Вассіана.

Іменинниками 23 червня є Тимофій, Антоніна, Олександр, Василь, Іван.

Події у Києві 23 червня:

1918 – на Софійському подвір’ї о 5 год. дня відбулася церемонія присяги на вірність Українській державі та Гетьманові, складеної чинами особистої охорони П.Скоропадського, у присутності голови гетьманського штабу, генерального хорунжого В.Дашкевича-Горбатського.

1940 – на стадіоні «Динамо» відбулося традиційне гуляння школярів столиці, присвячене закінченню навчального року в середніх школах.У святі беруть участь до 40 тис. дітей. В програмі різноманітні розваги,ігри, танці, гра духових оркестрів, фізкультурні змагання, показ художньої самодіяльності, феєрверк.

1991 – біля Республіканського стадіону і на площі Жовтневої революції відбулися два мітинги під гаслом “Ні – Союзному договору!”. Народні депутати І.Драч, Л.Лук’яненко, В.Яворівський, Л.Табурянський, І.Заєць, О.Ємець, В.Щербина, І.Валеня, С.Плачинда охарактеризували новоогарьовський проект, як ярмо на шию Україні. Демонстранти пройшли до центру міста, зупинивши рух транспорту.

23-28 червня   2000 – відбувся візит в Україну Папи Римського Іоанна Павла Другого.

2006 – відкрився парк «Київ в мініатюрі”. Щоб побудувати його знадобилося 4 роки. Парк мініатюр розташований на території Гідропарку. Тут на площі 1.8 га виставлені моделі архітектурних об’єктів столиці, виконані у масштабі 1:33.

Джерело: Рідний Київ