З Києва в Одесу запустять швидкісний потяг

13 Червня 2014 20:12
vkurse.ua

vkurse.ua

Державна адміністрація залізничного транспорту України (“Укрзалізниця”) планує запустити швидкісний потяг сполученням Київ – Одеса в серпні поточного року. Про це повідомив генеральний директор “Укрзалізниці” Борис Остапюк на брифінгу в ході виставки виробів залізничного призначення, передає УНІАН.

“Працюємо над цим питанням (призначення швидкісного поїзда, що з’єднує столицю з Одесою – УНІАН), є технічні нюанси. Плануємо приблизно протягом двох місяців запустити цей склад на Одесу. Поїзд буде в дорозі приблизно 4,5-5 годин. Поїзд буде або Нyundai, або виробництва Крюківського вагонзаводу”, – повідомив Остапюк.

Він також додав, що в даний час “Укрзалізниця” розглядає можливість призначення швидкісного поїзда за маршрутом Київ – Львів – Перемишль (Польща).

“На сьогоднішній день Hyundai курсує за маршрутом Київ – Харків, Київ – Дніпропетровськ, Київ – Запоріжжя, Київ – Львів, Трускавець, і зараз ми плануємо запустити рейс Київ – Львів – Перемишль. Вже працюємо в цьому напрямку”, – зазначив глава “Укрзалізниці”.

Джерело: eveningkiev.com