20% киян їздять з “липовими” документами

11 Липня 2014 08:44
tsn.ua

tsn.ua

У київському метрополітені регулярно перевіряють посвідчення. Але від цього пасажирів з підробленими документами менше не ставати.

– На засіданні комісії з питань транспорту і зв’язку констатували, що 20% посвідчень особистості, що дають змогу користуватися пільгами в міському громадському транспорті – “липові”, – написав на своїй сторінці в Facebook Олександр Пабат, київський депутат.

Зрозуміло, що офіційної статистики не існує. Але, зі слів Михайла Костюка, заступник голови Київської адміністрації, який виступив на засіданні комісії, найчастіше незаконно катаються з учнівськими проїзними 11-класників. Хлопці та дівчата вже після закінчення школи ще кілька років продовжують їздити за старим учнівського.

Під час останнього рейду в метрополітені, в травні, перевіряли використання студентських квитків та “картки киянина”. За дві доби оштрафували 350 осіб за “липові” студентські та 124 пасажира – за незаконне використання “картки киянина”.

Так само, зі слів депутата, “Київпастранс” продовжує наполягати на підвищенні вартості разового проїзду до 3 гривень. Трапитися це може, якщо таке рішення прийме міська влада, через два-три місяці.

Джерело: eveningkiev.com