Активісти почали залишати Майдан

12 Липня 2014 12:36
bessarabiainform.com

bessarabiainform.com

З центру міста почали йти активісти Майдану. Про намір роз’їхатися по домівках заявляють все більше людей.

Про це сотник 39-ої жіночої сотні Самооборони Майдану Ганна Коваленко розповіла газеті «Сегодня».

«Кияни вже втомилися від безладів у центрі, там треба наводити лад. Ми займали приміщення в Українському домі і у вцілілій частині Будинку профспілок. Йдуть 35 осіб – наша сотня, до цього частина людей роз’їхалася по регіонах, а частина пішла воювати в зону АТО. Ми і далі виконуватимемо гуманітарну місію – допомагати армії і біженцям, які потребують юридичної допомоги», – відзначила активістка.

За її словами, виїжджають з Майдану також бійці 3-ої і 24-ої сотні.

«Залишилися тільки «безконтрольні» намети. Ними керують сотники, які отримали це звання, коли на Майдані свистіли кулі. Але зараз у столиці спокійно і в сотниках більше немає резону. Отже, коли людина говорить, що він сотник, це навіть смішно звучить», – сказала Коваленко.

Як повідомив сотник 3-ої сотні Самооборони Майдану Олександр Ярощук, більшість його людей вже залишили Майдан. З 160 осіб у центрі залишилося тільки 35, інші воюють в зоні АТО.

«Ми вже згорнули чотири намети біля Головпоштамту. Один повернули господарям, а інші – віддали солдатам у зону АТО і прикордонникам», – розповів він.

Проте йти з центру міста мають намір не усі.

«Якщо сотник 39-ої сотні заявила про відхід, то щасливої їй дороги! Але ми не збираємося залишати Майдан – оскільки не покараний жоден бандит у формі «Беркуту», який розстрілював наших дітей, жоден суддя, який судив наших активістів! Безкарними залишилися всі ті, хто керували ними з Банкової і з парламенту. Це лігво із 450 павуків-депутатів, які приватизували свої крісла, треба «переформатувати». І ми не збираємося згортати Майдан, поки не будуть виконані усі наші вимоги», – заявив начальник служби безпеки Майдану Олег Великий.

Мер Києва Віталій Кличко раніше заявляв, що Майдан має розійтися найближчим часом, а генеральний прокурор Віталій Ярема заявив 9 липня, що не виключає силового варіанту розгону активістів. Він вважає, що нинішня ситуація в центрі Києва дискредитує “Майдан гідності”.

Джерело: ukrinform.ua