Апарат ВР та народні депутати щорічно використовують понад 100 тон паперу

6 Липня 2014 10:33

cms.unige.ch

cms.unige.ch


Для потреб Апарату та народних депутатів щорічно використовується більше 100 тон паперу, не враховуючи вхідну кореспонденцію. Про це повідомив заступник Керівника Апарату Верховної Ради України Юрій Ясенчук під час розширеного засідання ІТ-Комітету з представниками компанї Microsoft Україна, передає УНН з посиланням на сайт Комітету.
Під час засідання членам Комітету були представлені останні технологічні рішення та можливості компанії Microsoft, використання яких може суттєво спростити роботу парламенту.
Зокрема були продемонстровані вже існуючи платформи, зв’язок за допомогою Web – конференції, можливість одночасної роботи декількох користувачів над документами та презентаціями, архів усіх документів, можливості використання цих платформ на інших пристроях за допомогою особистого акаунту та паролю.
Підсумовуючи засідання, члени Комітету прийшли до висновку, що використання подібних продуктів не тільки хороша можливість для законодавчої влади заощадити на витратах та часу в роботі, але і необхідне сучасне рішення для повноцінного та послідовного розвитку інформаційного суспільства.
Відповідно було прийнято рішення розробити спільно із компанією Microsoft проект Концепції для поетапного переходу на безпаперову роботу парламенту.

Джерело: УНН