Біогазову установку побудують на базі Рокитнянського цукрового заводу в Київській області

10 Липня 2014 08:54

rencentre.com

rencentre.com


Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) вкладе більше 7 мільйонів євро в будівництво і введення в експлуатацію найбільшого біогазового заводу в Україні потужністю 2,25 МВт. Про це повідомили в Київському обласному регіональному центрі з інвестицій та розвитку у середу, 9 липня.

Будувати біогазову установку будуть на базі Рокитнянського цукрового заводу в Київській області. Планується, що вироблення електроенергії першої черги зможе забезпечити потреби майже 800 приватних будинків.

“Біогаз перероблятиметься в електроенергію, яку продаватимуть за зеленим тарифом. Вже цього року на Рокитнянському цукровому заводі планують виробити перший струм з бурякового жому та кукурудзяно-трав’яного силосу”, – йдеться у повідомленні.

Біогазовий проект реалізується у рамках Програми фінансування альтернативної енергетики в Україні (USELF) на суму у 140 млн євро (100 млн євро від ЄБРР і 40 млн євро від Фонду чистих технологій). Основна мета проекту – фінансування місцевих приватних підприємств, які працюють над втіленням невеликих проектів відновлюваної енергетики в Україні.

Технічну підтримку проектам відновлюваної енергетики також надасть Шведське Агентство міжнародного розвитку (SIDA).

Перший біогазовий завод в Україні відкрився восени 2013 року в Івано-Франківській області.