Бізнес-інкубатор iCubator запустили у Києво-Могилянській академії

7 Липня 2014 18:18
ocls.kyivlibs.org.ua

ocls.kyivlibs.org.ua

У Києво-Могилянській академії запустився бізнес-інкубатор iCubator, мета якого – допомогти українським стартапам з виходом та збором коштів на краудфандінгових платформах Kickstarter, InDiegogo та інших.

Засновником проекту виступив Центр розвитку інновацій при Національному університеті “Києво-Могилянська академія” (НаУКМА) при підтримці одного з піонерів українського венчурного бізнесу – компанії “Техінвест”.

Проект iCubator буде надавати повний спектр послуг, починаючи від перевірки ідеї та підготовки до виходу на Kickstarter до реєстрації юрособи в США і створення компанії, яка займається серійним виробництвом. Натомість у стартапу попросять відсоток від зібраних коштів.

У планах засновників iCubator – займатися SMM-підтримкою проектів, надавати юридичний супровід, допомагати у зйомці відеороликів, написанні текстів для закордонної преси і складанні бізнес-планів. У інкубатора вже є попередні домовленості з Академією наук України, Києво-Могилянською бізнес-школою та іншими навчальними закладами про надання менторської підтримки стартапів.

За словами CEO “Техінвест” Віктора Рудака, його компанія буде допомагати інкубатору знаходити бізнес-партнерів, менторів та корисні контакти серед зарубіжних IT-компаній

Директор проекту Євген Грабов розповів AIN.UA, що команда проекту поки що укомплектована не повністю: зараз iCubator шукає юристів, копірайтерів та менеджерів проектів. До роботи зі стартапами також будуть залучатися талановиті студенти та випускники Могилянки.

Джерело: eveningkiev.com