Борг Київенерго скоротився

14 Липня 2014 17:24

economics.unian.ua

economics.unian.ua


Столична енергокомпанія ПАТ Київенерго перерахувала НАК Нафтогаз України 35 мільйонів гривень у рамках погашення заборгованості за природний газ, повідомила прес-служба Київенерго.
“Таким чином, заборгованість компанії за газ, спожитий для виробництва теплової енергії, станом на 14 липня 2014 року скоротився до 1 млрд 768,6 млн грн”, – наголошується у повідомленні.
Перерахована сума була вишукана за рахунок відстрочки платежів підрядним організаціям – виконавцям ремонтних і будівельних робіт, а також за рахунок часткового погашення заборгованості за тепло.
“За 14 днів липня надходження грошей за боргами за теплову енергію склало 16,3 млн грн, 11,2 млн грн з яких – погашення боргів ЖЕО (житлово-експлуатаційних об’єднань – ред.), ОСББ (об’єднання співвласників багатоквартирного будинку – ред. ) та ЖБК (житлово-будівельних кооперативів – ред.)”, – зазначають у Київенерго.

У компанії наголосили, що відсутність дієвих заходів з погашення боргів бюджетних організацій міста та житлово-експлуатаційних об’єднань призводить до обмеження поставок газу для Києва.

“З метою скорочення рівня заборгованості за газ при недостатніх розрахунках за тепло з боку бюджетних організацій міста компанія доклала максимум зусиль щодо коригування умов оплати ремонтних та інвестиційних робіт, домовившись про відстрочки платежів з деякими підрядними організаціями. Це дозволило акумулювати кошти для часткового погашення боргу за газ. Варто зазначити, що без закриття боргів бюджетних організацій та ЖЕО Києва за тепло виконати вимоги НАК “Нафтогаз України” щодо погашення заборгованості за газ неможливо”, – цитує прес-служба фіндиректора Київенерго Тетяну Грязнову.

Загальна сума заборгованості за тепло перед Київенерго станом на 10 липня становить 2,223 мільярда гривень. Зокрема, борг житлово-експлуатаційних об’єднань – 947,7 млн гривень, бюджетних установ – 771,5 мільйонів гривень (у т.ч. тих, що фінансуються з бюджету Києва, – 740,7 млн гривень). Заборгованість міста з різниці в тарифах – 391 мільйон гривень.

10 липня в Нафтогазі заявили, що відключать Київенерго від газопостачання за борги.