Частину будівель на Майдані звільнили

15 Липня 2014 15:22
Сергій Ніколаєв, "Сегодня"

Сергій Ніколаєв, “Сегодня”

На сьогоднішній день 7 адміністративних будівель у центрі Києва звільнені від представників Самооборони і «Правого сектора».

Про це повідомив прокурор Києва Сергій Юлдашев під час зустрічі з представником Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Петром Штайдлом.

«Силу ніхто не застосовував. Правоохоронці переконували, пояснювали активістам, що необхідно ці приміщення звільняти, необхідно надати доступ працівникам установ до їх робочих місць», – зазначив прокурор.

Зокрема, звільнені приміщення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Головне управління містобудування, Господарське управління Федерації профспілок України, Союз архітекторів України та Національну музичну академію України.

Всього на Майдані залишилося 950 активістів, з яких близько 300 живе за адресою вул. Хрещатик, 7/11 в «Укркоопспілці».

Прокурор повідомив, що 12 адмінбудівель до цих пір знаходяться під контролем самооборонівців. Серед них – Жовтневий палац та Український дім.

«За інформацією правоохоронців, в цих двох будівлях може перебувати досить велика кількість зброї. І на сьогоднішній день представники самооборони не висловлюють намірів звільнити ці адміністративні приміщення», – констатував він.

При цьому Сергій Юлдашев навів дані соціологічного дослідження Київського міжнародного інституту соціології, згідно з яким 82% киян негативно ставляться до наметів на Майдані. Опитування проводилося з 1 по 5 липня.

«Змушені констатувати, що на території Майдану здійснюється велика кількість злочинів. Йдеться про тяжкі та особливо тяжкі злочини. Ми сьогодні говоримо про те, що міліція не в повному обсязі контролює те, що відбувається в центрі Києва. Але також більшість людей проти силового розгону Майдану, тому ми повинні знайти ті інструменти, ті механізми для того ,щоб звільнити вулиці і при цьому уникнути сутичок», – зазначив прокурор.

 

Джерело: "Сегодня"