Cписок найкорисніших трав для літнього оздоровлення

9 Липня 2014 14:11
www.zhinka.info

www.zhinka.info

Медики вирішили допомогти тим, хто дуже хоче насолоджуватися літнім теплом і не відчувати при цьому дискомфорту. На думку фахівців, ситуацію можна поліпшити, якщо звернути увагу лише на 5 трав, вживання яких підвищує тонус і поліпшує загальний стан.

Елеутерокок був і залишається безсумнівним лідером. Його здатність додавати сил і енергії доведена. Всього 25-30 крапель двічі на день, і сил вистачає завжди і на все. Саме двічі в день, і саме в першій половині дня, інакше навіть в нічний час також не буде спокою. Причому погодні умови не можуть вплинути на його вплив, будь то задушлива спека або лютий холод.

Меліса є ще одним надійним джерелом життєвих сил. Її аромат, що бадьорить і свіжий смак додають енергії і швидко будять вранці. Мелісу можна додавати в звичайний чай, але в даному випадку напій однаково смачний, і в холодному вигляді.

Таволга корисна для слизових. Особливо це важливо в посушливі періоди. Сухе повітря подразнює слизові, значно погіршується самопочуття. Але якщо замість чаю хоч іноді заварювати таволгу, стан слизових швидко нормалізується і поліпшується загальний стан.

Календула універсальна. Її протизапальні властивості можна використовувати не тільки взимку. Дві столові ложки квітів на 500 грам води – рецепт ідеального річного чаю. Квітки необхідно залити окропом і настояти, поки напій не охолоне до комфортної температури. Цілющий напій покращує стан шлунка, кишечника, підшлункової залози, нирок, печінки, від цього додаються сили.

Обліпиха. Листя обліпихи вважаються відмінним засобом, що дозволяє переносити спеку. У спекотні дні від нестачі рідини кров гусне, що може привести до утворення тромбів. Слабкий відвар з листя обліпихи розріджує кров природно і безпечно для процесу згортання.

Джерело: eveningkiev.com