Де в Києві можна купатися: перелік пляжів

27 Липня 2014 13:31
dt.ua

dt.ua

Всього в столиці 11 пляжів отримали паспорти готовності

 Рятувальники ГосЧС України визначили 11 пляжів у Києві, які отримали паспорти готовності. До таких належать: «Золотий», «Дитячий», «Молодіжний», «Венеція», «Передмістна Слобідка», «Тельбін», «Вербний», «Пуща-Водиця», «Центральний», «Чорторий», «Веселка» . 

Також працюють 14 зон відпочинку біля води, на яких, за умови виконання комплексу заходів з благоустрою дозволено відпочинок з купанням. Це «Галерна», «Дніпровська», «Троєщина», «Десенка», «Осокорки», «Верхня», «Редьчіна», «Наталка», «Березняки», «Довбичка», «Лісова», «Русанівська коса», «Горбачиха», «Святошин».
Рятувальники закликають відпочиваючих не купатися в незнайомому місці, уникати води зі швидкою течією, не заходити у воду в стані алкогольного сп’яніння, ніколи не плавати наодинці; купаючись на “дикому пляжі” чи у незнайомому місці – не пірнати з берега, гірки, дерева; у воду входити повільно і обережно; купатися краще там, де є рятувальні служби; особливо стежити за дітьми: їхня поведінка у воді непередбачувана. До плавок потрібно прикріпляти шпильку, якщо далеко від берега судома зведе руку чи ногу, укол шпилькою допоможе відновити еластичність м’язів. Слід утриматися від далеких запливів: переохолодження – головна причина трагічних випадків.
Нагадаємо, що пляж повинен мати офіційний паспорт, який стверджує його безпека для відпочиваючих. Основні вимоги стосуються дотримання всіх санітарних норм, також повинні бути організовані рятувальні пости, обов’язково встановлені обмежувальні буйки, таблички і стенди про правила поведінки на воді.