Депутати стали більше говорити про любов до України, але продовжують голосувати виключно за партійними інтересами

3 Липня 2014 21:02
tomenko.ua

tomenko.ua

«В нинішньому парламенті як до Майдану, так і після нього – нічого не змінилося. Просто депутати стали більше говорити про любов до України, але продовжують голосувати виключно за партійними інтересами та квотами. І це підтвердило сьогоднішнє голосування за призначення членів Нацради», – так Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко прокоментував те, що Верховна Рада не змогла сьогодні обрати 4-х членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, і розгляд цього питання було перенесено.

«Ми мали 16 кандидатів на чотири вакансії членів Нацради за квотою ВР. Із них – абсолютна більшість – це професійні, патріотичні та підготовлені кандидатури, що мають авторитет у медіасередовищі та підтримку громадськості. Але під час голосування в парламенті чітко проявилася ситуація, коли народні депутати голосували виключно за тих кандидатів, які пов’язані з партіями, фракціями чи певними фінансово-промисловими групами. Отож, депутати лише говорять про патріотизм та професіоналізм, але продовжують голосувати за партійні інтереси», – зазначив Микола Томенко.

На його переконання, цілком очевидно: якщо нинішній парламент із 16 кандидатів не зміг обрати жодного члена Нацради в умовах інформаційної війни з Росією, то, зрозуміло, що такий парламент країні не потрібний. «І це – ще один додатковий аргумент про необхідність розпуску нинішньої Верховної Ради та обрання нового складу парламенту», – підсумував Голова Комітету.

Джерело: tomenko.ua