Гарячу воду киянам можуть включити лише в жовтні

24 Липня 2014 12:00
gorskanatali@ukr.net

gorskanatali@ukr.net

Через борги та економію газу “Київенерго” не може в повному обсязі надавати послугу.

Десята частина киян вже змушена гріти воду в каструлях Десята частина Києва – близько півтори тисячі будинків у різних районах – нині залишається без гарячої води. “Київенерго” припинив надавати послугу, бо має 1,7 млрд грн боргу за газ перед “Нафтогазом”, а також уряд наказав усім підприємствам України скоротити споживання блакитного палива на третину.

Тож у квартирах багатьох киян гаряча вода після планових ремонтів так і не потекла з кранів. “Щасливчикам”, яким її не відключать, можуть суттєво знизити температуру води. Влада говорить, що наполягатимуть на подачі гарячої води всім без винятку городянам на зустрічі з керівництвом “Київенерго” вже сьогодні, але згодні на зниження температури води при перерахунку тарифів на неї.

Нагадаємо, вартість гарячої води для киян із липня зросла в півтора разу. Експерти радять запасатися бойлерами для підігріву води, які коштують від 1,3 тис. грн. Але водночас можуть виникнути проблеми з електросистемами через масове перенавантаження. Задля економії тепла у столиці придумали перенести осінні канікули на тиждень-два раніше у залежності від погоди. Варто зазначити, що “Київенерго” належить мільярдеру Рінату Ахметову.

Джерело: ТСН