Керівництво Київського бронетанкового заводу намагалося привласнити гроші Нацгвардії

14 Липня 2014 10:31

ГУ МВС у Києві

ГУ МВС у Києві


Прокуратура розкрила зловживання на 12 мільйонів гривень
На Київському бронетанковому заводі виявлено факти зловживань на суму 12 млн грн. Махінації викрили співробітники прокуратури Центрального регіону з нагляду за дотриманням законів у військовій сфері.
Так, у червні поточного року зазначеним держпідприємством отримано понад 64 млн грн бюджетних коштів за бронетранспортери для потреб підрозділів Національної гвардії України.
Через кілька днів керівництво уклало договір поставки корпусів нових бронетранспортерів з комерційною фірмою, яка не є їх виробником і не має відповідної ліцензії на торгівлю товарами військового призначення, а фактично здійснює свою діяльність тільки в сфері надання охоронних послуг.
Незважаючи на це, посадові особи державного підприємства всупереч вимогам законодавства, а також умов договору поставки, яким визначено проведення оплати продукції тільки після її надходження, зловживаючи службовим становищем, з метою отримання неправомірної вигоди для приватного підприємства, безпідставно перерахували йому кошти в розмірі 12 млн грн . Крім цього, в ході перевірки встановлено, що вищевказане приватне підприємство не знаходиться за вказаною в договорі адресою.
Зазначене порушення має ознаки зловживання владою, або службовим становищем. Відомості про нього внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Розпочато досудове розслідування.

Джерело: "Сегодня"