Кіоски з центру столиці переїхали на пляж

14 Липня 2014 13:44

kiosky-na-plyazhi

Після зачистки малих архітектурних форм у центрі міста кіоски стали масово переїжджати на київські пляжі.

За два дні на пляжі озера Тельбін з’явилося три ларьки, пише “Сегодня”.

У них просто біля води продають пиво (а з-під поли – горілку і сигарети, у чому переконалися кореспонденти видання) і смажать шашлики.

“Ці пивнушки приваблюють збрід з усього району. Багато клієнтів засиджуються до півночі, а потім паскудять просто на пляжі, на якому вдень відпочивають мами з дітьми! Гори сміття в пакетах ніхто не вивозить”, – поскаржилася киянка Вікторія Мельник.

За її словами, власники ларьків прибрали бетонні плити, які перекривали заїзд на пляж, і тепер просто на піску паркуються таксисти, яких викликають відпочиваючі.

У КП “Плесо” знають про “тельбінскіх” нелегалів, але прибрати кіоски з пляжу поки не вдалося.

“Вчора ми склали на них акт і збиралися вручити їм попередження, але прийняти його власники намету відмовилися. Ми також написали листа до Департаменту благоустрою КМДА, який буде вживати заходів щодо демонтажу наметів і кіосків”, – розповів заступник директора КП “Плесо” Ігор Пігуля.

За його словами, проблема з незаконними МАФами на пляжах з’явилася після тотальної зачистки кіосків біля виходів з метро.

“Їх звідти прибрали, і вони перемістилися на пляжі. Причому тільки з пляжів одні кіоски приберуть, як через тиждень з’являються нові! На жаль, у нас немає права їх демонтувати, хоча ми п’ять років просимо КМДА надати нам такі повноваження “, – додав Пігуля.

Покидати “хлібні” місця на пляжах власники незаконних МАФів не поспішають, адже тільки за день прибуток з одного ларька становить кілька тисяч гривень.

“Власників не можна налякати демонтажем – адже повернути демонтований намет чи кіоск на місце можна всього за шість тисяч гривень. А це копійки в порівнянні з прибутком, яку приносять кіоски на пляжах. Адже одна палатка з продажу пива і шашликів за день дає як мінімум п’ять тисяч гривень”, – розповіла голова асоціації власників малого бізнесу та МАФів Тетяна Петренко.

У прокуратурі про проблему знають і мають намір з нею розібратися вже до кінця наступного тижня.

У відомстві також відзначили, що на пляжі “Молодіжний” з’явився намет і десятки столів, на “Передмісній Слобідці” – дві величезні майданчики з навісами, на Венеціанському пляжі – чотири намети, а на Трухановому острові взагалі встановили на пляжі ресторан.

“Ці споруди будуть демонтовані “, – пообіцяли в екопрокуратурі.