Кличко направив до Кабміну подання про призначення заступників

17 Липня 2014 08:48
klitschko-brothers.com

klitschko-brothers.com

Голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко направив до Кабінету міністрів подання на призначення п’яти своїх заступників. Жоден з них, як і Кличко, раніше не займався міським господарством, пише “Обком”.

На посаду першого заступника голови КМДА пропонується нинішній радник Кличка, співвласник будівельної компанії «К. А. Н. Девелопмент »Ігор Ніконов.

Примітно, що після виборів градоначальника Віталій Кличко на зустрічі з активістами Майдану називав своїм першим заступником керівника виборчого штабу, народного депутата Павла Рябікіна (УДАР). Але в підсумку рекомендує його лише на посаду заступника – керівника апарату адміністрації.

Ще на три посади заступників пропонуються екс-керівник національного проекту «Чисте місто» і колишній кандидат від УДАР на парламентських виборах 2012 р. по округу в Чернівецькій області Богдан Баласинович, президент Українського медичного клубу Іван Сорока та виконавчий директор Koktebel Jazz Festival Кирило Млинарич.

Баласинович відповідатиме за економічний і інвестиційний напрямок, Сорока – за гуманітарний блок, а соціально-культурний напрям буде сферою відповідальності Млинарич.

За інформацією депутата Київської міської ради Андрія Страннікова, який є близьким соратником Кличко останні роки, в КМДА очікують указу про призначення заступників голови вже найближчим часом: «Некоректно коментувати ці питання, це повноваження Кличко, але повірте, призначення буде скоро».

Странніков зазначив, що комісії міськради не можуть почати розгляд земельних і майнових питань для ліквідації дефіциту бюджету без підпису профільного заступника голови КМДА.

Втім, призначення нових заступників може бути перенесено із за юридичних проблем. Заступник КМДА Владислав Голуб пішов на лікарняний. Також на лікарняному знаходиться ще один заступник з команди екс-голови адміністрації Володимира Бондаренко – Богдан Дубас. Раніше Кличко заявив, що підписав заяви про звільнення своїх заступників.

За словами колишнього голови КМДА Володимира Бондаренка, квота в п’ять заступників голови була встановлена ​​Кабміном для Києва як міста з особливим статусом ще навесні поточного року. Він зазначає, що пропоновані Кличко заступники є ефективними менеджерами, але визнає, що вони не мають досвіду роботи в комунальній і господарській сфері. «У таких випадках роблять ставку на директорів департаментів та управлінь, але у Кличка їх міняють ще до призначення заступників адміністрації», – сказав Бондаренко.

Нагадаємо, після узгодження Кабміном указу про призначення заступників голови КМДА документ підписує президент.