Київська екологічна прокуратура виявила велику базу браконьєрів

19 Липня 2014 09:15

Дніпровська екологічна прокуратура

Дніпровська екологічна прокуратура


Київська міжрайонна екологічна прокуратура спільно з Державною екологічною інспекцією в Київській області виявила земельну ділянку, розташовану в прибережно-захисній смузі Канівського водосховища річки Дніпро.

Площа в 0,25 га була огороджена парканом, на території встановлено п’ять малих архітектурних форм для проживання та зберігання майна, в тому числі і виловленої риби, повідомили у відомстві.

Також виявлено непоодинокі факти незаконної вирубки лісу, для спорудження самого паркану та інших господарських потреб правопорушників.

За даними фактами внесено відомості в ЕРДР з попередньою кваліфікацією за ст. 1971 (самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво) КК України та ст. 246 (незаконна порубка лісу) КК України.

Зараз виловлену рибу і незаконні засоби лову передано на зберігання, а також забезпечений вільний доступ громадян до води шляхом демонтажу незаконно встановленого паркану.

Крім того, під час проведення рейду в акваторії Канівського водосховища в адміністративних межах Переяслав-Хмельницького району вдруге за місяць виявлені встановлені незаконні знаряддя лову риби.

Проведеним оглядом місця події виявлено та вилучено зазначені засоби лову, а також 44 кг живої риби.

На місце події було викликано слідчо-оперативна група Переяслав-Хмельницького МВ ГУМВС України в Київській області.

За даним фактом внесено відомості в ЕРДР з попередньою кваліфікацією за ч. 1 ст. 249 (незаконне зайняття рибним добувним промислом) КК України.

Досудове розслідування проводиться слідчими Переяслав-Хмельницького МВ.

Джерело: "Сегодня"