Міліціонери масово подають рапорти на звільнення

31 Липня 2014 09:09

www.postfactum.ks.ua

www.postfactum.ks.ua


Міліціонери подають рапорти на звільнення через політичні переслідування з боку нової влади.
Працівники районних управлінь столичної міліції масово пишуть рапорти на звільнення “у зв’язку з тиском та політичними переслідуваннями”.

Як зазначили співробітники міністерства, останнім часом десятки співробітників як мінімум восьми РУ ГУ МВС Києва написали рапорти на звільнення.

“Після розмови з правоохоронцями вони пояснили, що всі вони, а зокрема співробітники карного розшуку, зазнають політичних переслідувань. Зокрема, за словами міліціонерів, які висловили бажання звільнитися, в останні дні майже в кожному райуправлінні столичної міліції відбулися обшуки, під час яких вилучалися документи “часів Майдану” та комп’ютерна техніка, а на правоохоронців чинився тиск. За словами правоохоронців, їх звинуватили в тісній і безпосередній співпраці з режимом Януковича. Хто проводив ці обшуки – їм не повідомляли. Правоохоронці припускають, що це були слідчі Генпрокуратури та СБУ. Зараз ситуація з рапортами і звільненнями залишається невідомою, адже в райуправліннях і так не вистачає досвідчених співробітників. Тому яке рішення буде прийнято керівництвом – не відомо”, – сказало джерело в МВС.

Водночас в ГУ МВС Києва цю інформацію не підтвердили і не спростували.

“Будь-які рішення про звільнення працівників міліції приймає управління кадрового забезпечення разом з безпосереднім керівництвом”, – зазначили в ГУ МВС Києва.