Микола Томенко: Верховна Рада VII скликання має ліквідувати свої борги перед суспільством

30 Липня 2014 14:20

unian.ua

unian.ua


«Багато розмов сьогодні ведеться щодо необхідності ухвалення змін до Державного бюджету, дозволу на модернізацію ГТС тощо. Натомість за той термін, що залишається для діяльності нинішнього складу парламенту перед достроковими виборами 26 жовтня, Верховна Рада мусить вирішити ще низку питань, які є для неї своєрідним суспільно-політичним боргом», – вважає радник Президента України, народний депутат Микола Томенко.

На його переконання, Верховна Рада цього скликання не може завершити свою діяльність, поки не розставить крапки над «і» у так званій справі ухвалення під час ручного голосування «поліцейських» законів. За словами М. Томенка, Генеральний прокурор вже підготував подання Верховній Раді на зняття депутатської недоторканності з організаторів цього «ручного» голосування – В. Олійника та І. Калєтніка. А тому, на його думку, вкрай важливо, щоб на сесії, що відбудеться 12-15 серпня, дані питання щодо зняття депутатської недоторканності та відкриття кримінальних справ були ухвалені.

«В такий спосіб ми створимо можливий прецедент, згідно з яким політики мають зрозуміти, що вони несуть відповідальність за свої дії, які в даному випадку містять ознаки злочину проти людей, незважаючи на те, виконували ці політики настанови Януковича, Азарова чи ще когось», – вважає М. Томенко.

Також він висловив переконання, що Верховна Рада цього скликання мусила би відреагувати на сепаратистську діяльність низки так званих «народних депутатів України», починаючи з підтримки анексії Криму і закінчуючи співпрацею з сепаратистами на Сході.

«Ми не можемо дозволити, щоб ці «депутати» брали участь у виборчій кампанії та перенесли свій статус депутатської недоторканності і на наступний термін дії Верховної Ради України. Отже, депутатська недоторканність з них має бути знята, а кримінальні справи повинні бути відкриті вже в період діяльності нинішнього скликання парламенту», – підсумував М. Томенко.