Микола Томенко:Уряд повинен здійснити секвестр корупції та олігархії, а не гуманітарної політики

21 Липня 2014 15:42

737

vz.ua

На цьому наголосив народний депутат Микола Томенко, Голова Комітету з питань свободи слова та інформації сьогодні під час Погоджувальної ради.

Він нагадав, що Кабінет Міністрів запропонував скоротити видатки на поточний бюджетний рік шляхом так званого секвестру – скорочення низки бюджетних програм.

«Логіка Кабміну зрозуміла. Але подібний підхід нагадує діяльність попереднього Уряду часів Януковича-Азарова… Майже 90% ідей, запропонованих нинішнім Кабінетом Міністрів, колись виношувалися Урядом Азарова, зокрема, Д. Табачником та іншими тодішніми міністрами, і свого часу нам вдалося зупинити або призупинити їх реалізацію», – зауважив М. Томенко.

Він зазначив, що під запропоноване скорочення потрапляють передовсім програми, що стосуються гуманітарної сфери – охорони здоров’я, освіти, культури, спорту тощо. «Наприклад, йдеться про старий-новий метод передачі низки закладів освіти та охорони здоров’я з утримання Державного бюджету місцевим бюджетам. Натомість зрозуміло, що збільшення повноважень і роботи органів місцевого самоврядування жодним чином не підкріплюється фінансово. А тому є небезпека того, що ціла низка закладів гуманітарної сфери залишиться без фінансування і через деякий період може перестати існувати», – зазначив народний депутат.

Микола Томенко запропонував Уряду напередодні розгляду цього питання у Верховній Раді ще раз провести консультації не лише з фракціями, а передовсім з керівниками органів місцевого самоврядування. «За сьогоднішніх обставин бажано здійснювати секвестр газових, нафтових, цукрових та інших олігархів, корупції, а не гуманітарної політики», – підсумував народний депутат.