На Хрещатику нова зірка – в’єтнамська свинка на прізвисько Люся

7 Липня 2014 09:53

"Сегодня"

“Сегодня”


Тварина вміє повзати, як розвідник і дозволяє себе гладити
На Хрещатику нова зірка – в’єтнамська свинка на прізвисько Люся, яка, похрюкуючи, вибігає на бульварну частину, де біля шапки для пожертвувань, звеселяючи публіку, заробляє на прожиток.
«Я виходжу з Люсею під вечір, коли сонце не так сильно смажить. У спеку залишаємося вдома. Їжджу з нею з Нивок на метро, перекладаю в сумці для собак. Вона – мініатюрна, хоч їй вже вісім місяців. Для глядачів вона купається, збирає корм і дозволяє себе гладити, а ще повзає, як розвідник, притулившись до плитки», – говорить «Сегодня» господар свинки Андрій Орлович. За його словами, працюють вони з Люсею на Хрещатику з цієї весни, в день в середньому заробляють 30-50 грн. «Люся заробляє собі на їжу, та й мені на сигарети. Купую їй овочі – вона їх обожнює. Діти аж світяться від радості, коли бачать її на Хрещатику, я їм корм пропоную – свинка їсть з рук», – каже чоловік.
Андрій – дресирувальник, багато років ставив поросячі шоу. «Бабуся Люсі, свинка Руся, навіть вгадала результат одного матчу на Євро-2012. Люсю я до такого не привчав. Вона живе в квартирі і велика чистюля», – говорить Орлович. Він додає, що крім роботи на Хрещатику вони з Люсею провідують дітей, які хворіють ДЦП. «Приємно бачити, як твоє тварина приносить здоров’я дітям. Адже не у всіх є гроші на терапію з дельфінами і кіньми. До речі, свинок я не продаю, всі вони (їх декілька штук) живуть у селі», – каже Андрій.

Джерело: "Сегодня"