На Київщині з’явилася шахрайка-ясновидиця

7 Липня 2014 17:42
ye.ua

ye.ua

Шахрайська схема по «зняттю порчі» знову спрацювала – 12-річна дівчинка, жителька міста Біла Церква, віддала незнайомці 1200 гривень та ювелірні прикраси взамін за зняття із неї та її сім’ї зурочень, які, за словами «ясновидиці», призвели б до смерті близької людини. В результаті афери, родина понесла втрати на суму близько 38 тисяч грн. Про це інформує прес-служба МВС в м. Києві.

Працівники сектору зв’язків з громадськістю Білоцерківського міськвідділу міліції постійно проводять профілактичну та роз’яснювальну роботу по інформуванню населення через засоби масової інформації про різновиди шахрайських схем. Працівники міліції застерігають жителів та рекомендують не вступати в контакт з незнайомими людьми і, тим більше, не довіряти їм свої збереження, цінні речі та майно. Та попри всі застереження правоохоронців, громадяни все ж попадають в «тенета» шахраїв, які одурюють не тільки дорослих, а й малолітніх дітей.

В Білій Церкві періодично з’являються шахраї, які мають на «озброєнні» різні види впливу на психіку людей різного віку. Підліткам та молодим людям вони розповідають про непоправну трагедію, що має статися з їх батьками чи близькими та необхідність терміново «зняти порчу» з їх сім’ї – шахраї наказують людям піти до додому і взяти всі коштовні речі та гроші на яких, нібито, необхідно провести «ритуал зцілення». В результаті такого «очищення» разом із шахраями зникають і всі Ваші коштовності.

2 липня близько 13:00 години до чергової частини Білоцерківського міськвідділу міліції зателефонувала місцева жителька і повідомила про те, що на вулиці Комсомольській її доньку зупинила незнайома жінка і наврочила біду. Для того, щоб позбутися нещасть та відробити порчу, дівчинці запропонували зібрати всі гроші та цінності, що є вдома і віддати «ясновидющій» для проведення ритуалу.

Злякана дівчинка все так і зробила – пішла додому, взяла зі схованки гроші та ювелірні прикраси і винесла незнайомкам. В результаті, шахрайки задурили їй голову так, що бідолашна не відразу зрозуміла, що її ошукали – аферистки зникли разом із цінностями. Згодом, отямившись, донька розповіла про подію мамі, а та звернулася за допомогою до міліції і повідомила прикмети злодійок.

Прикмети шахрайки:

Жінка на вигляд віком близько 40-45 років, зовні схожа на циганку, повної статури, волосся темне коротке, невисокого зросту. Була одягнена в коричневу футболку з червоними метеликами та трояндами і короткі чорні бриджі.

Зазначимо, що подібна подія з іншою 12-річною дівчинкою відбулася наприкінці травня і шахрайок було двоє. Нажаль, пошуки зловмисниць не дали поки результату – як правило, це не місцеві жительки і «працюють» наїздами та зникають не тільки з місця злочину, а взагалі виїжджають з міста з вкраденими цінностями. Схема шахрайок доволі проста та, як виявляється, дуже дієва.

Джерело: eveningkiev.com