На сході воюють 3,5 тисячі киян

25 Липня 2014 11:13

radiosvoboda.org

radiosvoboda.org

В антитерористичній операції на Сході зараз беруть участь близько 3,5 тисячі киян.

Про це на засіданні Київради 24 липня заявив голова тимчасової контрольної комісії з питань забезпечення киян, які беруть участь в АТО, Олександр Харченко.

“Кількість киян (в зоні дій АТО) до моменту третьої хвилі мобілізації, оголошеної два дні тому, становила близько 3-3,5 тисяч осіб”, — повідомив депутат.

За його словами, до лав Збройних сил вже призвано близько 1,6 тисячі людей. також в зоні АТО перебуває батальйону “Київ-12” (420 киян) та батальйони, сформовані Міністерством внутрішніх справ — “Київ-1” і “Золоті ворота”.

Харченко відзначив, що базові потреби вояків забезпечені належним чином, однак вони потребують спецзасобів та високоточної техніки.

“Не вистачає повнопривідної техніки високої прохідності, засобів зв’язку з високими технічними характеристиками, приладів нічного бачення, броньованої техніки”, – зазначив Харченко.

У той же час, за словами Харченка, батальйони “Азов” та “Дніпро”, у яких також несуть службу кияни, взагалі не фінансуються державою.

“МВС лише видало бійцям посвідчення співробітників міліції та зброю. Харчування, пальне, засоби захисту не фінансуються зовсім. Вояки цих батальйонів живуть за рахунок благодійної допомоги”, – розповів депутат.

Він також додав, що влада має розробити прозорий та дієвий механізм надання земельних ділянок військовослужбовцям та виділити додаткове грошове забезпечення.

За результатами звіту тимчасової комісії секретар Київради Олексій Резніков дав протокольне доручення вивчити можливість виділення земельних ділянок киянам, які несуть службу у зоні АТО.