На столичному пляжі показують документальне кіно

29 Липня 2014 18:38
travel.obozrevatel.com

travel.obozrevatel.com

На Трухановому острові облаштували літній кіно майданчик, де до 1 серпня щовечора показуватимуть документальне кіно.

Про це повідомляє спільнота фестивалю “Docudays UA” у Facebook

Кінопокази кращих фестивальних фільмів починаються о 21.30 у київському клубі Angar Beach.

Програма тижня документального кіно:

29 липня (вівторок) – “Бабуся”, реж. Хуа Лі, Канада, 2013, 85′
Хуа Лі – уродженець В’єтнаму, який виріс у Канаді. Він веде хроніку своєї подорожі до В’єтнаму, де відвідує далеких родичів на новорічні свята. Фіксує місця й обличчя, одночасно знайомі й чужі, сказане й несказане. Мало-помалу особиста подорож перетворюється на чуттєво-емоційну пригоду, нереальну мозаїку спорідненості, пам’яті та власної ідентичності.

30 липня (середа) – “Нічна робота”, реж. Девід Редмон, Ешлі Сабін, Канада-США, 2013, 70′
Місцевий бізнесмен вирішує відновити покинутий завод із переробки морепродуктів у містечку Проспект Гарбор (штат Мен, США). Шерман-Френк Мерчант – один із тих, на кому тримається підприємство. В тиші й самоті він виконує рутинну роботу, щоб підготувати все необхідне для чергового гамірного і метушливого дня.

31 липня (четвер) – “Далекобійник та лис”, реж. Араш Лахуті, Іран, 2012, 79′
Махмуд Кіяні Фалаварджані – далекобійник, який знімає короткометражні фільми з прирученим лисом у головній ролі. Ці кінозамальовки вже отримали кілька нагород. Після смерті тварини, яка стала для Махмуда справжнім другом, він змушений був звернутися в психіатричну клініку через біполярний розлад.

1 серпня (п’ятниця) – “Останній лімузин”, реж. Дарья Хльосткіна, Росія, 2013, 73′
Фільм-переможець цьогорічного Docudays UA. Міхаіл, Андрєй, Ніна, Владімір, Надя та Люда – п’ятеро працівників колись потужного автомобільного заводу ЗІЛ. Раптом підприємство отримує замовлення на виготовлення трьох легендарних лімузинів ручного збирання. Міхаіл разом зі своєю командою фахівців з ентузіазмом береться до справи, радіючи можливості показати, чого вони варті…

Вхід на усі кінопокази вільний.