Найнебезпечніше взуття для здоров’я

12 Липня 2014 16:13
aukro.ua

aukro.ua

Шльопанці-в’єтнамки дуже зручні – вони недорого коштують, підходять і для пляжу, і для міста, не мають застібок, які забирають багато часу. На жаль, на думку вчених, носіння в’єтнамок може завдати серйозної шкоди здоров’ю.

Як повідомляє Our Windsor, незважаючи на зручність, краще відмовитися від тривалого носіння в’єтнамок і надягати їх виключно на пляжі. Ось кілька небезпек, які таїть в собі носіння подібного взуття.

1. Більшість в’єтнамок не мають спеціальних супінаторів для підтримки стопи. Тривале носіння такого взуття може призводити до болів в колінах, попереку, спині.

2. Оскільки підошва шльопанців, як правило, тонка і погано амортизує, стопа занадто сильно вдаряється об асфальт при ходьбі. Та й самі в’єтнамки б’ють по п’ятах при кожному кроці, що шкодить кісткам і сухожиллям.

3. В’єтнамки погано захищають стопи, в них легко можна поранитися склом або пошкодити ногу, наступивши на камінчик.

Фахівці радять замінити в’єтнамки на римські сандалі, які добре фіксуються на нозі ремінцями. Якщо ж ви фанат шльопанців, підберіть ортопедичну модель в хорошому магазині.

Втім, в’єтнамки – не єдина літнє взуття, здатне завдати шкоди здоров’ю. У немилість потрапили також улюблені багатьма балетки і босоніжки на високій платформі. Перші також володіють плоскою підошвою, нездатною підтримувати зведення стопи, другі занадто травмонебезпечні.

Джерело: foka.com.ua