«Нова Українська Мрія» відкривається y Мистецькому Арсеналі

10 Липня 2014 20:49
artarsenal.in.ua

artarsenal.in.ua

11 – 20 липня  у  Національному культурно-мистецькому та музейному комплексі «Мистецький Арсенал» в рамках щорічного арт-проекту Forbes Україна відбудеться виставка сучасного українського мистецтва «Нова Українська Мрія».

Представлені на виставці роботи сучасних авторів з одного боку є рефлексією на зміни, які відбулися в країні за останні місяці, а з іншого — певним уявленням про мрію нової  України.

У створенні «Нової Української Мрії» взяли участь знані українські митці: Арсен Савадов, Василь Цаголов, Олег Тістол, Олексій Сай, Ігор Гусєв, Максим Мамсіков, Олександр Ройтбурд, Ілля Чічкан, Мирослав Вайда та інші. Усього понад 40 авторів, всі дуже різні і за віком і за регіоном проживання. Куратор арт-проекту — мистецтвознавець Олександр Соловйов.

Численні твори на виставці буде представлено публіці вперше, адже їх було створено спеціально для проекту.  Також до експозиції увійшли вже відомі арт-об’єкти, що резонують з ідеєю проекту.

В рамках арт-проекту «Нова українська мрія» за підтримки Української Біржі Благодійності відбудеться збір благодійних коштів для транзитного центру в Дніпропетровську для переселенців зі Сходу України. Обслуговування центру (на 100 осіб) складає 195 тисяч гривень на місяць. Усі зібрані кошти буде спрямовано на розміщення переселенців з дітьми у Центрі, їхнє харчування та предмети першої необхідності.

11 липня о 12:00 відбудеться прес-конференція Forbes Україна з нагоди відкриття виставки «Нова Українська Мрія» у Національному культурно-мистецькому та музейному комплексі «Мистецький Арсенал».

Учасники конференції:

– Михайло Котов, головний редактор журналу Forbes Україна

– Олександр Соловйов, мистецтвознавець, куратор арт-проекту «Нова Українська Мрія»

– Ірина Гуцал, директор Української Біржі Благодійності

 

Джерело: artukraine.com.ua