ПАТ “Київенерго” заборгувало НАК “Нафтогаз України” майже 1,8 мільярда гривень

22 Липня 2014 09:37

dt.ua

dt.ua


Станом на 18 липня ПАТ “Київенерго” заборгувало НАК “Нафтогаз України” майже 1,8 мільярда гривень за спожитий газ, з них 770 мільйонів гривень — заборгованість за 2014 рік.

Про це повідомляє прес-служба “Нафтогазу України”.

“Рівень оплати компанією за газ, спожитий у 2014 році, становить лише 68%”, – відзначили в “Нафтогазі”.

У прес-службі компанії також відзначили, що на початку липня, після отримання попередження про відключення, “Київенерго” перерахувала “Нафтогазу” 770 мільйонів гривень, які ПАТ отримало напередодні від Держказначейства як покриття різниці у тарифах.

“Проте накопичення власного боргу “Київенерго” триває. Лише з 9 по 18 липня заборгованість компанії за спожитий газ збільшилась майже на 40 мільйонів гривень”, – йдеться в повідомленні.

“Наразі Київенерго має непогашену заборгованість за три роки: 2012 – 10 мільйонів гривень, 2013 – 1 мільярд 10 мільйонів гривень, 1014 – 770 мільйонів гривень. Разом – 1,8 мільярда гривень”, – відзначили “Нафтогазі”.

19 липня “Київенерго” попередила киян, що найближчим часом температура гарячого водопостачання у столиці буде знижена. Це пов’язане з обмеженням газопостачання на ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 та котелень “Київенерго”.

Як відомо, 24 червня мер Києва Віталій Кличко пообіцяв покласти край ганебному відключенню води влітку.

Однак пізніше Кличко попередив киян, що осінній період у столиці буде непростий: доведеться економити, як природний газ, так і електроенергію.

Раніше “Нафтогаз” дав доручення відключити від газопостачання ПАТ “Київенерго” і низку інших підприємств теплокомуненерго, які продовжують накопичувати борги за спожите паливо.

Крім того, з 23 червня у заручниках ситуації залишаються 754 будинки Києва. Їм “Київенерго” відключила гарячу воду через борги ЖЕКів. Мовляв, через великі борги ЖЕКів “Київенерго” не може розрахуватися зі своїми боргами.

При цьому вирішення цієї проблеми “Київенерго” переклала на плечі сумлінних платників за компослуги.

За час відсутності у киян гарячої води столичним жителям нараховують більшу плату за газ. Це пояснюють тим, що люди нібито газом гріють воду.

Як відомо, за даними Київської адміністрації, кияни у повному обсязі сплачують за комунальні послуги.

Варто також відзначити, що традиційно воду у столиці недогрівають до норми, мінімум на десяток градусів.

Як відомо, з 1 липня у Києві гаряча вода подорожчала більш ніж на 70%, а холодна – на 130%.