У Києвi перевірять усі недобудови

23 Липня 2014 11:33
kyiv.molod-kredit.gov.ua

kyiv.molod-kredit.gov.ua

Столична влада має намір створити комісію і провести «суворі перевірки» усіх недобудованих об’єктів у місті. Про це заявив радник мера Києва Ігор Ніконов, передає «Українська правда. Київ».

За його словами, зараз у місті є майже 300 недобудов тільки тих, які споруджувалися за бюджетні кошти. Причому кожна нова влада приходить і починає будувати щось нове, забуваючи про початі проекти.

«Подібних об`єктів існує кілька типів: одні просто не закінчені, але їх можна частково експлуатувати, інші експлуатувати не можна, тобто гроші витрачені даремно, а найбільш небезпечні – це незавершені проекти, які потребують щомісячних серйозних коштів на їх утримання або консервацію», – заявив Ніконов.

«Наприклад, є Подільсько-Воскресенський міст. Було ухвалено рішення побудувати ще невелику частину мосту, що коштує чималих  грошей. Побудували, і що? За цю суму реально було б побудувати дві лікарні або школи. На мій погляд, не можна починати те, на що в тебе немає грошей», – сказав радник мера.

Він додав, що починати проект можна лише тоді, коли є програма й повна кредитна лінія.

«У будь-якому разі, аналіз ми вже провели, всі недобуди виявили, будемо тепер розбиратися й визначати пріоритети в закінченні будівництва», – відзначив радник голови КМДА.

«Наприклад, корпус швидкої допомоги 12-ї лікарні ми точно зможемо добудувати», – підсумував Ніконов.