Поради для корисного харчування

2 Липня 2014 17:57

iga 1

Щоб харчуватися корисною їжею, зовсім необов’язково повністю змінювати своє меню, достатньо лише внести кілька коректив.

Менше солі. Спробуйте додавати якомога менше солі в їжу. І ні в якому разі не відмовляйтеся від цього продукту повністю: сіль знижує ризик серцево-судинних захворювань, а також виводить надлишок рідини з організму.

Більше спецій. Кардамон, кориця, орегано й інші приправи не тільки забезпечують їжі особливий смак, але і покращують травлення, а також сприяють швидшому втамуванню голоду.

Скажіть «ні» смаженій їжі. Їжа може бути вареною, тушкованою, приготованою на парі, запеченою в духовці, але не смаженою. Смажена їжа сповнена жиру і токсинів.

Спробуйте приготувати що-небудь на пару. Якщо деякі продукти (рис, рибу, м’ясо і овочі, наприклад) приготувати на пару, то можна не тільки час заощадити, але також і забезпечити свій організм смачною і корисною їжею, адже така їжа зберігає більше вітамінів і мінералів.

Спробуйте приправити обід лимонним соком. Якщо ви скропите м’ясо, рибу або морепродукти невеликою кількістю свіжого лимонного соку, то допоможете своєму тілу розщеплювати жири і збільшити засвоєння заліза.

Зберігайте рівновагу. Постарайтеся в харчуванні слідувати співвідношенню 40:60. Це означає, що 40% вашого раціону має складатися зі свіжих овочів і зелені, а 60% – з термічно оброблених продуктів. Таким чином ви не тільки зможете зробити їжу кориснішою, а й зміцните собі імунітет, і поліпшите травлення.

Скажіть «ні» жирним соусам. Ви повинні повністю відмовитися від соусів, що можна купити в магазині – від кетчупу і майонезу у тому числі. Так ви знизите свої ризики розвитку ожиріння, раку і серцево-судинних захворювань.

Джерело: 7days-ua.com