Проїзд у столиці подорожчає восени

11 Липня 2014 13:18
ukr.segodnya.ua

ukr.segodnya.ua

10 липня, транспортна комісія Київради вирішила, що підвищувати проїзд у всьому громадському транспорті (включаючи метро) почнуть тільки восени, повідомляє «Корреспондент.net».
Спочатку проведуть аудит, громадські слухання і займуться розвитком велопростору в місті.
Рішення про подорожчання проїзду в громадському транспорті вчора члени комісії так і не прийняли.
«Це може бути вартість у 3 гривні для всіх видів транспорту – підземного, наземного, а в тому числі й електрички. Таке рішення дасть нам можливість забути про всі дотації на метро, крім капітального будівництва», – з такою пропозицією виступив заступник голови КМДА Михайло Костюк.
Депутати довго сперечалися щодо цього, але в підсумку домовилися: це питання знову піднімуть тільки після аудиту «Київпастрансу» та Київського метрополітену. Він триватиме близько тижня, а потім ще близько двох місяців тарифи будуть погоджувати на всіх рівнях, у тому числі з громадськістю. Вартість підвищиться тільки до осені.
Депутати вирішили розробити програму велоінфраструктури в Києві.
«На наступну сесію мер пообіцяв приїхати велосипедом. Думаю, він нас підтримає», – сказав голова транспортної комісії Ігор Піковський.
«Головне, щоб Кличко дорогою на роботу проїхав хоч один міст», – натякаючи на необлаштованість київських мостів велодоріжками, уточнив член комісії Андрій Логвин.
Асоціація велосипедистів буде депутатам допомагати. Зараз там працюють над створенням веломаршрутів у всіх районах міста. У пріоритеті – зручний велопроїзд на Поштовій площі та на мостах Метро, Московському та Патона.
«А захистити вже існуючі велодоріжки від машин і кіосків ми пропонуємо за допомогою стовпчиків. Тоді автомобілі, які часто паркуються на велодоріжках, фізично не зможуть туди потрапити», – пояснила координатор Асоціації Ксенія Семенова.

Джерело: kyiv.comments.ua