Прокуратура Голосіївського району вимагає звільнити керівництво Володимирського ринку

16 Липня 2014 14:54

ua.112.ua

ua.112.ua


Прокуратура Голосіївського району звернулася до мера Києва – голови КМДА Віталія Кличка з вимогою звільнити керівництво Володимирського ринку.

У ході перевірок, крім інших порушень, прокуратура виявила, що директор ринку Лариса Ярошевич (призначена на посаду ще в жовтні 2006 року при голові Леоніді Черновецькому) порушила закон і видала своєму заступнику Ігорю Семиженку довіреність з правом підпису договорів від імені підприємства. При цьому варто зазначити, що таким правом, відповідно до закону та статуту підприємства, володіє лише директор ринку, тобто, сама Ярошевич.
«Порушивши статут КП «Володимирський ринок», відповідно до якого виключно гендиректор може укладати договору, протягом 2011-2014 рр. видавала своєму заступнику Ігорю Семиженку довіреність з правом підпису договорів від імені підприємства, чим фактично незаконно уповноважила Семиженка, в тому числі, і повністю розпоряджатися майном ринку, – йдеться в постанові прокуратури Голосіївського району. – Надалі, Семиженко всупереч закону, укладав договори оренди без погодження з КМДА, без винесення на сесію міської ради і без проведення оцінки, протягом 2011-2014 років укладав договори оренди з різними підприємцями, що спричинило недонадходження на рахунки КП «Володимирський ринок» 1,234 млн гривень, а також ненадходження до бюджету Києва 50% від суми надходжень від оренди площ ринку – ще 970,351 тис. гривень».
Голосіївське райуправління міліції за цим фактом навіть зареєструвало кримінальне провадження за фактом зловживання владою або службовим становищем.

Прокуратура району впевнена, що також винними у цих порушеннях є і керівники департаменту комунальної власності КМДА, які виступають орендодавцями майна територіальної громади Києва, яким є «Володимирський ринок».
Втім, на цьому все не закінчилося. Як виявилося, заступник директора ринку Семиженко вже порушував закон. «Прокуратура встановила, що Семиженко при влаштуванні на роботу подав у відділ кадрів підроблений диплом про вищу освіту», – повідомили в прокуратурі. Однак, незважаючи ні на що, керівник ринку, знаючи про це, все ж не звільнила свого зама.
Виходячи з виявлених фактів, прокуратура доручила КМДА призначити службове розслідування за фактом порушень керівництва ринку, а також розірвати контракти з директором ринку Ярошевич і звільнити замдиректора Семиженка.

До слова, це вже не перші перевірки ринку. Рівно 4 роки тому КМДА проводила службове розслідування діяльності столичних ринків – Бессарабського, Житнього і Володимирського.

Перевірка проходила в рамках вивчення належного використання ринками комунальної власності, а за результатами перевірки порушення таки були виявлені і передані правоохоронцям.

Джерело: "Сегодня"