Прокурора Голосіївського району звільнили через скарги мешканців

21 Липня 2014 10:24

zik.ua

zik.ua


Колегія прокуратури Києва вирішила звільнити з посади прокурора Голосіївського району Сергія Морозюка. Таке рішення було ухвалено 18 липня за результатами позапланової перевірки.

За словами очільника прокуратури Києва Сергія Юлдашева, перевірка була викликана численними скаргами громадян та критичним публікаціями в ЗМІ стосовно діяльності районного прокурора.
«Терпець увірвався навіть у підлеглих пана Морозюка, які нещодавно звернулися до генерального прокурора стосовно «нестерпної поведінки новопризначеного прокурора Голосіївського району, який ігнорує усі вимоги Кодексу професійної етики та поведінки працівників прокуратури», – процитував прокурор.

Враховуючи рішення колегії, Юлдашев підготував клопотання до генпрокурора стосовно звільнення прокурора Голосіївського району із займаної посади.

Наразі виконання обов’язків прокурора Голосіївського району покладено на його першого заступника Олега Федорчука.
Морозюк назвав своє звільнення незаконним, а дії колегії прокуратури – політичними репресіями.

«Колегія прокуратури Києва прийняла абсолютно незаконне і політично мотивоване рішення про звільнення високопрофесійного, але неугодного керівництву прокурора. Відсторонення мене від посади – це відкриті репресії Генерального прокурора і його помста за мою професійну позицію», – заявив Морозюк.

Він вважає,що керівництво Генпрокуратури мстить йому за закриття кримінальних проваджень щодо колишнього заступника голови Вищого госпсуду Артура Ємельянова.

«Звинувачення, які прозвучали на мою адресу на колегії, не варті і виїденого яйця. Це мерзотна і негідна людини в погонах помста», – підкреслив Морозюк.

Він зазначив, що для захисту своїх конституційних прав він має намір вступити в партію «Батьківщина», яка має великий досвід протистояння репресіям з боку влади.

«Разом з лідерами «Батьківщини» ми будемо боротися не тільки за відновлення мене на посаді, а й за тотальну люстрацію сьогоднішнього керівництва правоохоронної системи, яке, на жаль, стало на шлях встановлення в Україні нової диктатури», – підсумував Морозюк.

Джерело: kyiv.comments.ua