Прості способи продовжити життя

3 Липня 2014 11:25
svit24.net

svit24.net

Відомий великобританський психолог Луїза Аткінсон, спираючись на свій багаторічний досвід і останні медичні дослідження, склала перелік з кількох досить простих правил, дотримання яких може не тільки принести істотну користь здоров’ю, а й головним чином продовжити життя будь-якій людині

№ 1. Чашка чаю в день

Як показали відразу кілька наукових досліджень, особливі компоненти чаю сприяють зниженню рівня гормонів стресу, розслабленню кровоносних судин і навіть збільшують виживання після серцевого нападу на 28%.

№ 2. Дихайте через солому

Приділяйте хоча б 2-3 хвилини в день виконання наступної вправи: робіть глибокі довгі вдихи через соломинку. Це дозволить Вам дихати більш глибоко, що, в свою чергу, поліпшить роботу і потужність Ваших легень, сповільнить пульс і знизить артеріальний тиск.

№ 3. Ходіть пішки

Численні дослідження говорять, що навіть недовга прогулянка щодня, благотворно впливає на роботу мозку і уповільнює процес старіння пам’яті.

№ 4. Їжте більше цибулі

80 грамів цього легкодоступного продукту здатні істотно скоротити ризик розвитку раку яєчників, гортані і колоректального раку, а також в цілому зміцнити імунну систему завдяки кверцетину, що у великій кількості міститься в цибулі.

№ 5. Не тримайте яскраві фрукти в холодильнику

Зберігання плодів в умовах кімнатної температури підвищує їх цілющі властивості, згідно з дослідженням, проведеним міністерством сільського господарства США. Такі яскраві фрукти, як, наприклад, помідори, дині, кавуни та грейпфрути містять в собі багато лікопіну, бета-каротину, що переробляється організмом у вітамін A, і каротиноїдів, кількість яких постійно зростає, але тільки не при низькій температурі.

№ 6. Посміхайтеся ширше

Широка усмішка запускає в організмі викид певних хімічних речовин, які можуть змусити Вас відчувати себе щасливішими, тим самим, поліпшивши Ваш психічний стан, який є однією з найважливіших рушійних сил у підвищенні імунітету.

№ 7. Жуйте 20 разів

Пережовуючи їжу 20 разів, Ви не тільки зменшите кількість калорій, що поступають в організм, а й до 50% зможете скоротити розвитку діабету 2-го типу.

№ 8. Пліткуйте на здоров’я

Результати дослідження, проведеного вченими з Гарвардської медичної школи, показали, що хороші плітки в колі друзів лише за 20 хвилин підвищують рівень гормону прогестерону, що знижує тривожність і стрес.

Джерело: foka.com.ua