Ректора НМУ ім. Богомольця Віталія Москаленка не пустили на роботу

7 Липня 2014 15:51
«МИР 24»

«МИР 24»

Сьогодні зранку десяток студентів заблокували вхід до ректорату університету. Вони висловили незгоду з рішенням суду, відповідно до якого Москаленка поновлено на посаді ректора.

Попри наявне у Москаленка судове рішення, він не зміг пройти до свого кабінету. Студенти, які заблокували вхід, заявили, що вони проти поновлення його на посаді і відмовилися пропустити Москаленка до будівлі.

Окрім студентів, які виступили проти рішення суду, були присутні студенти, які підтримують повернення Москаленка і вони вимагали, щоб його впустили до приміщення.

З представників адміністрації вишу ніхто не вийшов, попри те, що прохід до будівлі було заблоковано.

«Це беззаконня. Є рішення суду», – наголосив Москаленко, продемонструвавши усім присутнім рішення суду, відповідно до якого його поновлено на посаді.

Він зауважив, що нова адміністрація НМУ прикривається студентами. «Мені сказали, що студенти, які зараз тут задіяні (студенти, які блокували вхід до будівлі), отримали від університету певні стипендії», – сказав Москаленко.

Адвокат Москаленка повідомив, що вони подають звернення до виконавчої служби з вимогою забезпечити виконання рішення суду. Москаленко наголосив, що діятиме виключно в рамках закону.

Нагадаємо, 4 липня Печерський районний суд Києва відновив на посаді ректора Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Віталія Москаленка. Згідно із рішенням, Печерський райсуд визнав незаконним наказ МОЗ про звільнення Москаленка з посади ректора. Москаленко повідомив, що міністр охорони здоров’я Олег Мусій 4 липня, після оголошення рішення суду, збирав оперативну нараду для вирішення питання про те, як не допустити Москаленка до виконання посадових обов’язків.

Джерело: kyiv.comments.ua