Рослина від усіх хворіб

11 Липня 2014 08:56
zdorovia.com.ua

zdorovia.com.ua

Всім відомо, що м’ята вже давно використовується і як лікарський засіб. і як складова багатьох страв.

Вперше м’ята була вирощена в Англії у 17 столітті за допомогою схрещування, після чого вона почала швидко поширюватись по усіх країнах Європи. Ця рослина є невибагливою тому легко поширюється у різноманітних умовах.
Найбільш відомими є чорна та біла м’ята. Масла та інші продукти з білої м’яти виходить більш м’якими, проте чорну м’яту легше переробляти, а продукції виходить більше, тому її використовують частіше.
М’яту збирають у липні або серпні та пров’ялюють протягом деякого часу. Після цього м’яту розкладають на сонці для просушування. Температура при які слід сушити м’яту складає 32-33 градуси.
М’ята володіє спазмолітичною, антисептичною дією, розширює судини, позитивно впливає на роботу травної системи, знімає запальні процеси та позбавляє від зуду.

Джерело: zdorovia.com.ua