Сьогодні активісти проведуть пікет з вимогою звільнити Н.Савченко

11 Липня 2014 08:47
ukr.segodnya.ua

ukr.segodnya.ua

У п’ятницю об 11:00 на Михайлівській площі зберуться активісти Громадського сектора Євромайдану, Центру Громадянських Свобод, Євромайдан SOS та Донбас SOS на пікет “Україні потрібна НАДІЯ”. Мета пікету – визволення українського офіцера Надії Савченко із російського полону. Про це УНН повідомили у прес-службі ініціативної групи Євромайдан SOS.

“17 червня Надія Савченко була викрадена бойовиками самопроголошеної ЛНР поблизу містечка Щастя, коли йшла забирати з поля бою поранених товаришів. Переговори української влади з терористами, які утримують Надію, зірвались. 8 липня стало відомо, що Надія Савченко уже не в Україні, а на території Росії – в одному зі слідчих ізоляторів Воронежа. Українському офіцерові Савченко, яку було заарештовано за наказом Новоусманського районного суду м. Воронежа вже пред’явлено офіційне обвинувачення: “сприяння у скоєнні вбивства двох та більше осіб”, – про це йдеться на персональному веб-сайті Надії, який створено з метою визволення жінки з полону.

Активісти зберуться на Михайлівській площі, звідки пройдуть до посольств Франції, Німеччини, Росії, а також до представництва Європейського союзу в Україні.

Учасники пікету передадуть офіційні звернення з проханням допомогти у визволенні Надії та усіляко сприяти у розв’язанні цього конфлікту.

Активісти також закликають міжнародні організації з прав людини втрутитись у ситуацію та долучитись до визволення українського офіцера!

Джерело: unn.com.ua