Сьогодні у столиці відбудеться перше засідання ТСК з перевірки суддів

3 Липня 2014 09:21
ua.racurs.ua

ua.racurs.ua

3 липня у Києві відбудеться перше засідання ТСК з перевірки суддів при ВРЮ. Про це УНН повідомили у прес-службі ТСК.

Відповідно до оприлюдненого порядку денного ТСК з перевірки суддів судів загальної юрисдикції планує затвердити регламент (який буде у подальшому оприлюднений у газеті “Голос України”), обрати керівництво: Голову, заступника Голови та секретаря комісії — та вирішити інші організаційні питання своєї роботи.

Нагадаємо, що Комісія, яка діятиме протягом одного року при Вищій раді юстиції відповідно до Закону України “Про відновлення довіри до судової влади в Україні” від 8 квітня 2014 року, створена з метою проведення спеціальної перевірки суддів як тимчасового посиленого заходу з метою підвищення авторитету судової влади України та довіри громадян до судової гілки влади, відновлення законності й справедливості. 12 червня Комісія оголосила про своє створення і про початок прийому заяв від фізичних та юридичних осіб з метою проведення перевірки суддів.

Перше засідання Комісії розпочнеться 3 липня 2014 року в приміщенні Вищої ради юстиції в Києві за адресою: вул. Студентська, 12-а, о 12.00. По завершенню відбудеться брифінг Голови Комісії.

Нагадаємо, у квітні Верховна Рада схвалила законопроект про люстрацію суддів, що передбачає перевірку суддів тимчасовою спеціальною комісією.

Джерело: unn.com.ua