Столична влада вимагає від державної включити гарячу воду киянам

16 Липня 2014 12:20

chrescatyk-v

Київська міська адміністрація вимагає від Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка та міністра енергетики і вугільної промисловості Юрія Продана поновити в повному обсязі постачання природного газу підприємствам теплокомуненерго столиці для забезпечення киян гарячою водою.

Про це йдеться в листах мера Києва Віталія Кличка на ім’я глави уряду Яценюка та міністра палива енергетики та вугільної промисловості Юрія Продана.

Мер Києва зауважив, що згідно з дорученням орієнтовний обсяг добового постачання природного газу буде обмежено до мінімальних технологічних потреб в обсягах 528 тис. куб. м на добу.

“Я зустрівся з прем’єр-міністром і обговорив цю ситуацію. Наголосив, що за таких обставин мешканці Києва залишаться без гарячого водопостачання. А цього допустити не можна. Для мінімально допустимого рівня гарячого водопостачання Києва необхідний обсяг споживання природного газу має бути не менше 1.8 млн. куб.м на добу”, – підкреслив Віталій Кличко.

Крім того, додав Київській міській голова, відсутність теплоносія в мережах гарячого водопостачання також може призвести до пошкодження мереж, особливо внутрішньобудинкових та до аварійних ситуацій в зв’язку з корозійними пошкодженнями.

Кличко повідомив, що створено робочу групу щодо роботи підприємств теплокомуненерго міста в умовах обмеженого постачання газу та переведення їх на альтернативні види палива: мазут, вугілля тощо. Крім того, здійснюється постійний інструментальний моніторинг, контроль та регулювання енергоспоживання на 1200 об’єктах бюджетної сфери. А також підготовка бюджетних підприємств до роботи в умовах можливого обмеження теплопостачання.

Джерело: http://klichko.org/