Суд не дозволив будівництво біля музею “Пирогово”

14 Липня 2014 15:36

pirogovo.com.ua

pirogovo.com.ua


Київський апеляційний господарський суд залишив в силі рішення суду першої інстанції щодо визнання недійсним рішення Київради про передачу під забудову 16,5 га землі біля Музею народної архітектури та побуту України “Пирогів”.

У 2007 році вказану земельну ділянку на вулиці Заболотного у Голосіївському районі вартістю понад 40 млн гривень Київрада надала в оренду житловому кооперативу для масштабного житлового будівництва.

Як з’ясувалось у ході прокурорської перевірки, зазначені землі розташовані на території буферної зони Музею народної архітектури та побуту України і їх передача в оренду можлива виключно на підставі відповідних погоджень, які забудовник не мав.

Враховуючи виявлені порушення, прокуратура міста Києва звернулась до Господарського суду з вимогою повернути земельну ділянку територіальній громаді столиці. Суд задовольнив позовні вимоги прокуратури столиці в повному обсязі.

Наразі Київський апеляційний господарський суд погодився з доводами прокурора та залишив рішення суду першої інстанції без змін.

Джерело: УНН